Dag 16

Zaterdag 26 mei 2001

Day 16

     
     
   Guilin Guilin Guilin
De eerste indruk van Guilin was er een van complete chaos. De hele stad was opgebroken, overal lagen bergen puin en er waren overal diepe gaten. Het bleek, zo hoorden wij later, dat Bush in het najaar naar Guilin komt en dan moet een en ander er tip top uitzien. Er was ook een nieuw, modern winkelcentrum gebouwd.
  Guilin   
Per taxi naar de Fuboheuvel gereden, doordat het zon chaos in de stad was en de bus niet overal door kon, leek het erop dat deze heuvel nogal ver van het hotel af lag, dat bleek mee te vallen. De plaats zag er van bovenaf aardig uit.
 
Aalscholver Aalscholver Aalscholver

Aalscholvers

     
Aalscholver

In de avond naar het vissen met aalscholvers gekeken. Het is een eeuwenoude manier van vissen, maar niet erg diervriendelijk. De vogels zitten vast aan een plat bootje en worden af en toe niet zachtzinnig het water ingeduwd. Er zit een dun koordje om hun nek, de kleine vissen kunnen ze doorslikken, maar de grote vissen blijven steken, ze komen dan met vis terug en staan dan echt te kokhalzen tot de visser de vissen er uit haalt, het lijkt me toch erg benauwd zon vis die blijft steken in je keel.

Aalscholver
     
 
Dag 17

Zondag 27 mei 2001

Day 17

 
Li river Li river Li river
Met de bus naar de boot, er werd in colonne gereden, want een tocht over de Li wordt in elk reisprogramma opgenomen. Ook bij de boten is het druk, als je eenmaal op de boot zit en je vaart, dan is het al gauw rustig, onze boot voer na een tijdje voorop en dan heb je ook geen last meer van andere boten.
     
  Li river Li river Li river
     
Li river Li river Li river
Je kon ook op de boot Slangenlikeur proeven (kopen). Het wordt uit een grote fles gehaald waar een aantal slangen inzitten
 
Li river Li river Li river
De tocht was werkelijk prachtig, het Karts landschap is zo mooi dat je blijft fotograferen. In het begin passeerden we regelmatig andere boten en dan konden we een blik werpen in de keuken op het achterdek waar driftig gekookt werd. Ook wij gebruikten de lunch op de boot.
     
Li river Li river Li river
Aan het einde van de tocht toen we van de boot gingen stond er een man met twee Aalscholvers, we hadden allebei al lopend al een foto genomen voordat we er erg in hadden dat er voor betaald moest worden.
     

Ga naar de vorige pagina

 

Ga naar de volgende pagina