Welkom op het onderdeel van de website van Marius en Willy Bennenk met het verslag van de reis naar China in 2001.

Wij zijn Marius en Willy Bennenk uit Leiden. We hebben twee dochters en drie kleinzonen. Willy werkte parttime als secretaresse en financieel medewerkster bij een Sociaal Pedagogische Dienst. Marius was manager bij een ICT afdeling van KPN

We zijn in China geÔnteresseerd geraakt na een eerdere reis naar MaleisiŽ en Hongkong. Marius heeft deze landen eerder bezocht toen hij voor Intergraph werkte, dit is bedrijf in CAD programmatuur. Foto's en verhalen over deze landen heeft ons aangezet om deze landen te samen bezoeken.

Grote muur

Als je Hongkong hebt bezocht wil je het echte China zien en in het bijzonder de Chinese Muur. In dit reisverslag naar China zijn er nogal wat foto's van bruggen, gebouwen of andere civiel technische constructies te zien, want Marius heeft een civiel technische opleiding gehad en heeft jarenlang als civiel ingenieur gewerkt.

De reis was georganiseerd door VNC  in Utrecht en geeft een uitstekend beeld van het huidige China. Het zal duidelijk zijn, dat je van zo'n groot land in drie weken slechts een fractie kunt zien.  Op de volgende pagina's zijn onze indrukken weer gegeven. 

Naast het geboden programma van de "musts" die we persť wilden zien, zijn we op enkele bijzondere plaatsen geweest, die een onvergetelijke indruk hebben achter gelaten, zoals Pingyao, (een nog echte middeleeuwse Chinese stad),  het huis van de Rode Lantaarn en natuurlijk de Grote Muur. Daarnaast waren we in de gelegenheid om ons eigen programma in te vullen. 

De historische achtergrondgegevens die gebruikt zijn, komen uit de reisgidsen Dominicus China, Expert China, the Mini rough guide to Beijing, Fodor's pocket Shanghai, Gids voor Hong Kong en Macau en de VNC reisbeschrijving.

De opzet van dit deel van website is dat de foto's van onze reis naar China op verschillende manieren benaderd kunnen worden

 
  1. via het reisprogramma kan op chronologische volgorde de foto's opgeroepen worden;

  2. landkaartjes van de gebieden waar we geweest zijn, bieden een andere ingang;

  3. per onderwerp, zoals: hoe de Chinees leeft, bruggen, etc.;

  4. een impressie d.m.v. een diashow;

  5. en direct naar het foto album

  6. startpagina

Een selectie van de foto's is ook te vinden op te vinden bij de Webshots Community