Dag 6

Woensdag 16 mei 2001

Day 6

     
 
Putuo tempel Putuo tempel Putuo tempel
In Chengde geluncht. De stoplichten hier waren heel apart, er wordt afgeteld hoe lang het stoplicht nog rood of groen blijft.
     
Putuo tempel Putuo tempel   Putuo tempel
Met de bus terug richting Beijing, waar we in hetzelfde hotel zouden overnachten als daarvoor. Onderweg zijn we gestopt bij een aantal kassen. Deze zie je veel in het Noorden van China. Ze zijn gemaakt van leem en worden afgedekt met rieten matten. Als de oogst rijp is, zit er in een apart hokje aan de kop van de kas iemand die de wacht houdt, zodat de oogst niet gestolen kan worden. In het Noorden was het vreselijk heet en droog, het is hier echt sappelen, sjouwen met emmertjes water en meestal het land met de hand bewerken, soms hebben de boeren een ezeltje voor het ploegen e.d. De boer kwam uit het niets even polshoogte nemen wat al die vreemden op zijn landje deden.
     

Putuo tempel

  Putuo tempel

Putuo tempel

  Bij een latere sanitaire stop zijn we nog even naar de overkant van de weg gelopen naar een klein dorpje, daar stonden huisjes van steen, maar ook huisjes van leem en bestrating is er helemaal niet. We hebben er een aantal foto’s genomen, o.a. van een paar mensen, die er speciaal voor naar voren kwamen, men vindt het meestal wel leuk als je de kinderen fotografeert, zelf willen ze niet altijd.

 
Panchen Lama Klooster

 

Panchen Lama Klooster

 

"Waterleiding".
Panchen Lama Klooster

 Je giet uit een grote bak water in de kleine bakjes boven de fonteintjes, doet de kraan open en je hebt stomend water.

     

Ga naar de vorige pagina

 

Ga naar de volgende pagina