Dag 20

Woensdag 20 mei 2001

Day 20

     
     
   Macau Macau Macau

 

Macau Omdat wij al een keer een aantal dagen in Hong Kong waren geweest kozen wij er voor om naar Macau te gaan. Vroeger was Macau Portugees, het is op 29 december 1999 overgedragen aan de Chinezen. De kolonie Macau werd tussen 1554 en 1557 gesticht door de Portugezen en diende gedurende de 16e eeuw vooral als vertrekpost voor katholieke missionarissen die het christelijke geloof in China en Japan verkondigden. Macau
Macau heeft een oppervlakte van slechts 17,5 km2 en bestaat uit een klein schiereiland en twee eilandjes in de Zuid-Chinese zee, Macau ligt op het schiereiland dat door een smalle landengte is verbonden met China. Een 3 km lange brug verbindt het schiereiland met het eilandje Taipa. Er wonen 400.000 mensen, 95% Chinezen, 3% Portugezen en nog 2% andere nationaliteiten.

We bezochten o.a. de RuÔne van St. Paul, die in 1835 door brand werd verwoest, alleen de trappen en het front staan er nog.
Monte Fort werd tussen 1617 en 1626 gebouwd. De kanonnen zijn een keer gebruikt toen de Hollanders in 1622 een poging deden de nederzetting Macau te veroveren.

 
Macau Macau

Macau

Er zijn in Macau een aantal mooie en bijzondere huizen gevestigd aan de Avenidado Conselheiro Ferreira de Almeida (alleen de naam al), ze dateren uit eind 19e eeuw.

     
Macau

Macau

Macau
Ook hier wilden we nog een tuin bekijken, de Lou Lim Leok tuin. In de 19e eeuw door een rijke Chinese koopman aangelegd. Hier waren verschillende mensen Tai Chi aan het beoefenen.
 
Macau Macau Macau
 
     
Macau Daarna naar Dr. Sun Yat-Senís memorial house. Hij woonde enige jaren in Macau.

 

Macau
 

 

   
Macau Macau Macau
Met de kabelbaan de Gula Hill op, waar we een uitzicht hadden over de haven. Op deze heuvel staat ook de vuurtoren. We wilden naar beneden en naar de haven lopen, maar we konden de juiste afgang niet vinden toen we het gingen vragen aan een mevrouw nam ze ons mee en we kwamen aan de andere kant uit, het begon toen ook te regenen (de eerste keer van de vakantie) en we besloten toch maar een taxi te nemen naar de haven.
     
Macau   Macau

Ga naar de vorige pagina

 

Ga naar de volgende pagina