Dag 14

Donderdag 24 mei 2001

Day 14

     
   Shanghai

Willemien had een Mongoolse barbecue besproken voor ons, dit was weer eens wat anders, je gaat langs een soort buffet, waar je salades kunt pakken (groenten gewassen in gekookt water, dus veilig), vervolgens vul je een kom met groenten en vlees en brengt dit bij de koks, deze bakken het dan met veel bombarie op een gloeiende plaat en mikken het met een grote zwaai weer in je kom. Er staat ook nog een grote pan met soep op tafel. Heel leuk allemaal.

Shanghai
De Bund
Shanghai De Bund

Shanghai De Bund

  Shanghai De Bund
Shanghai by night. De stad is dan verlicht, een spectaculair gezicht. Rondgelopen op de (zeer drukke) Bund en daarna met het bootje naar de overkant naar het supermoderne deel van de stad

 

   

Tongli

Shanghai De Bund 

Shanghai De Bund
 
Dag 15

Vrijdag 25 mei 2001

Day 15

 

De Bund

 

Shanghai De Bund

Shanghai De Bund Shanghai De Bund
Overdag met een taxi naar de Bund om nog eens rustig rond te kijken, het was nu lang niet zo druk als in de avond. De naam The Bund is ontleend aan het Anglo-Indiase woord voor Kade, het heeft een lengte van 1 km en is het brandpunt van de stad. De eigenlijke Bund bestaat uit voorname gebouwen van voor 1949 o.a. The Bank of China, Peace Hotel, Big Ching, een grote klok als imitatie van de Big Ben in Londen. Aan de overkant de moderne kant met o.a. de TV-toren.
  Shanghai De Bund  
 

Ga naar de vorige pagina

 

Ga naar de volgende pagina