Dag 15

Vrijdag 25 mei 2001

Day 15

     
  De oude stad en Theehuis   
   Shanghai Theehuis Shanghai Theehuis Shanghai Theehuis
Van de Bund loop je zo de oude stad in, altijd leuk, we hebben op ons gemak rondgelopen en van alles bekeken. De oude stad ligt ten zuiden van de Jinling Lu, tussen de rondlopende Renmin Lu en de Zhonghua Lu. Deze straten zijn gebouwd op de vroegere stadsmuren die gebouwd werden om de Japanse piraten in de 16e eeuw op een afstand te houden. De muur werd in 1912 afgebroken door de nationalisten.
Shanghai Theehuis Shanghai Theehuis   Shanghai Theehuis
 
Het Huxinting Theehuis is een paviljoen, gebouwd midden in het meer, je kan daar heerlijke groene thee drinken, je krijgt er ook een paar lekkere hapjes bij, heel verkwikkend als je moe bent en even wilt uitrusten. Het Theehuis heeft bezoek gehad van allerlei beroemdheden.
  Shanghai Theehuis  

 

 
     
Shanghai   Shanghai
     
Yu tuin
Shanghai Yu tuin Shanghai Yu tuin Shanghai Yu tuin
De Yu-tuin is fraai aangelegd in 1559 tijdens de Ming Dynastie door de mandarijn Pan Yundan. Het eerste paviljoen is de ceremoniŽle Hal van de Drie Korenaren, de volgende is de Hal ter Aanschouwing van de Grote Rots. De verschillenden gedeelten in de tuin worden afgescheiden door witte muren met bovenop draken met aan het einde prachtig uitgesneden drakenkoppen
     
  Shanghai Yu tuin Shanghai Yu tuin Shanghai Yu tuin
     
 

 

Shanghai Yu tuin  

 

 
Volksplein
Shanghai Volksplein Shanghai Volksplein Shanghai Yu tuin
Na de tuin uitgebreid bekeken te hebben zijn we nog naar Peoples square gelopen, daar hebben we nog even de moderne architectuur bekeken en de duiven gevoerd.
     

Ga naar de vorige pagina

 

Ga naar de volgende pagina