Dag 13

Woensdag 23 mei 2001

Day 13

     
  Fietsen in Suzhou
 

Panmen poort en Wumenbrug

Panmen poort en Wumenbrug
Panmen poort en Wumenbrug
We hadden deze dag ter vrije besteding. We hebben in het hotel gevraagd waar we fietsen konden huren en gingen op pad. De fietsen waren redelijk, maar laag, Chinezen zijn nu eenmaal korter van stuk. We moesten een borg van 300 Yuan betalen en kregen daarvoor een papiertje mee met allemaal karakters er op, wat ons betrof had er van alles kunnen staan.
Suzhou wordt ook wel het Venetië van het noorden genoemd. De geschiedenis van de prachtige tuinen in Suzhou gaat eeuwen terug, toen tal van geleerden, dichters, schilders en kalligrafen naar Jiangsu kwamen. Omdat ze vaak nog werkten als regeringsambtenaar hadden ze behoefte aan tegenwicht, een mooie omgeving. Gedurende de Ming en Qing Dynastie zijn er + 200 privé tuinen aangelegd.

Wij hebben een aantal tuinen bezocht. In de eerste tuin was een klein circus aanwezig. De Chinezen zijn niet kinderachtig in de behandeling van dieren. Er zat een leeuw in een kooi die even groot was als de leeuw zelf. Er was ook nog een beer en een wolfachtige die op dezelfde manier gehuisvest waren. Bij ons zou de dierenbescherming er werk van maken, maar hier is het kennelijk heel gewoon.

 
Fietsen in Suzhou
Reizend "circus"

Fietsen in Suzhou
Ochtendgymnastiek

  Het Grote kanaal
Fietsen langs het Grote kanaal
 

 

   
     

Ruigang pagode
Ruigang pagode

  Het Grote kanaal

Het Grote kanaal
Het Grote kanaal
 
     
Feng Qiao

Feng Qiao

Feng Qiao
Daarna gingen we naar Feng Qiao, een brug met poort die beroemd is, je fietst dan een heel eind langs het Grand Canal. We zagen bij de brug o.a. een mevrouw die de afwas deed in hetzelfde water als waarin geloosd werd, ook dat komt nog voor.

 

   
Feng Qiao
De afwas in het Grote kanaal
Feng Qiao
Pagode bij de Feng Qiao brug 
Fietsen in Suzhou
De Noordelijke Pagode
 
De Noordelijke Pagode, deze is 76 m hoog (126 treden). Hij hoorde bij de Noordelijke Tempel (3e eeuw), deze werd echter verwoest. 
De huidige pagode dateert van de zuidelijke Song Dynastie (1127-1280) en werd gerestaureerd onder keizer Kangxi (1662-1723).

 

   

  Fietsen in Suzhou

Fietsen in Suzhou Fietsen in Suzhou
     
  Fietsen in Suzhou Fietsen in Suzhou Fietsen in Suzhou
We hebben een heel stuk door de stad gefietst over allerlei bruggetjes en langs een hele boel kanaaltjes en kwamen bij de Tweeling Pagode, deze identieke pagoden dateren uit 985 en liggen in het oosten van de stad aan de Fenghuang Jie. Beide baksteken pagoden hebben 7 etages en zijn achthoekig. De Tweeling Pagode werd opgericht door dankbare succesvolle geleerden uit Suzhou, ter ere van hun leraar Fan Wencheng.
     
Fietsen in Suzhou
Betonnen bootjes
  Fietsen in Suzhou Fietsen in Suzhou
De helft van de Tweeling Pagode
     

Ga naar de vorige pagina

 

Ga naar de volgende pagina