Dag 9

zaterdag 19 mei 2001

Day 9

     
  Taiyuan

Taiyuan
Letterlijk "Een mond vol tanden"

Taiyuan
Taiyuan is een grote en drukke stad, 3 miljoen inwoners, een middel grote stad. Het stadsbeeld is zeer afwisselend. We kwamen o.a. op een groot plein waar het een drukte van belang was, we dachten dat er een soort feest was, maar het bleek een juridische markt te zijn waar mensen juridisch advies konden krijgen, de hele omtrek van het plein stond vol met tafeltjes waaraan juristen zaten. Er speelde af een toe een bandje. Er liepen studentes rond die ons aanspraken en in het Engels een gesprek begonnen. Ze wilden ook graag E-mailen, er zijn adressen uitgewisseld.
     
Taiyuan Taiyuan Taiyuan 
Bij een ander groot plein zaten heel veel bedelaars, allemaal mensen met een handicap. Sommigen waren heel erg mismaakt, het was akelig om te zien. Op het plein, dat omringd was door moderne gebouwen, speelde een kleurrijke band. De trommelaar had in de pauze een ijsje gekocht en toen ze weer moesten beginnen was dat nog niet op, geen bezwaar, hij kon het ook wel met ijs in zijn hand.
Taiyuan Taiyuan, studenten die Engels willen spreken Taiyuan

 

 

 
     
Treinreis naar Xi'an
Treinreis naar Xian Onze eetvoorraad om de avond door te komen. "Opblaas eten" Mie met wat droog spul, waar je heet water overheen doet, eetbaar, maar daar is ook alles mee gezegd

 

Treinreis naar Xian
De coupés hadden ieder 4 bedden en er waren twee toiletten in de wagon. Een staand en een waar je kon zitten als je dat al wilde. We deelden de coupé met Richard en Nathalie en we hadden een ruime voorraad koek, crackers, nootjes, wijn, vruchtjes etc. Marius had ook een potje "opblaas eten", maar dit vond hij toch niet zo lekker. Het slapen in de trein viel al met al nogal mee. Eigenlijk is het prettiger dan de dagtrein omdat die reis veel langer lijkt te duren.
     

Ga naar de vorige pagina

 

Ga naar de volgende pagina