Dag 14

Donderdag 24 mei 2001

Day 14

     
   Tongli

Tongli

Tongli

Tongli

 

 
Tongli

Tongli

  Tongli
Tongli, met de gids de stad in, je moest betalen om de stad in te komen, bij de toegangsprijs zat een entree bewijs om een karakteristiek huis te bezoeken. Dit stadje heeft zo mogelijk nog meer kanaaltjes en bruggetjes dan Suzhou. We hebben een uitgebreide wandeling door dit stadje gemaakt.

 

   

Tongli

 

Tongli

Boottocht naar Zhouzhuang

Zhouzhuang

Zhouzhuang

Zhouzhuang
Daarna met de boot naar Zhouzhuang, een heel ontspannen tochtje. De kapitein verkocht ook drank, kaarten en Tijgerbalsem. We hebben een flesje drank gekocht en 3 kleine doosjes Tijgerbalsem, volgens Willemien helpt het ook tegen de hoofdpijn en dat wilde ik wel uitproberen, bovendien was het spotgoedkoop.

 

   
 

Zhouzhuang

 
Zhouzhuang Zhouzhuang Zhouzhuang
Zhouzhuang is een heel erg leuk plaatsje dat, naar onze mening, met recht de naam "VenetiŽ van het Noorden" verdient, meer nog dan Suzhou . Hier hebben we eerst in een bijzonder sfeervol restaurant geluncht, daarna hebben we nog Shens Residence bezocht en een uur in het stadje rond gelopen.

 

   

  Zhouzhuang

Zhouzhuang Zhouzhuang
     
  Zhouzhuang Zhouzhuang Zhouzhuang
 
Zhouzhuang Bij de Quanfu Brug Zhouzhuang
      
Zhouzhuang Iedereen was inmiddels behoorlijk moe van het lopen en we gingen in colonne met riksha's terug naar de bus, op zich heel leuk om een keer te doen. Zhouzhuang

 

   
Zhouzhuang Veegmevrouwtjes, die niet op de foto wilde. Overal in China kom je mensen (meestal vrouwen tegen) die tegen beter weten in het stof van de ene kant naar de andere blijven vegen. Ongezond werk, want ze lopen constant in een stofwolk. Enkelen hebben dan ook mondkapjes voor. Zhouzhuang
     

Ga naar de vorige pagina

 

Ga naar de volgende pagina