Dag 7

Donderdag 17 mei 2001

Day 7

     
 
Treinreis naar Taiyuan Treinreis naar Taiyuan Treinreis naar Taiyuan
Voor het station (richting Xian) op het plein was het heel druk, heel veel mensen zitten en liggen daar te wachten tot ze met de trein kunnen. 
We zouden eerste klas reizen, maar die trein was opgeheven. Na wat gezoek de 2e klas wachtkamer gevonden. In de 2e klas wachtkamer stond een wasmachine, de hoezen van de stoelen waren net gewassen en werden er nog vochtig overheen getrokken.
     
Treinreis naar Taiyuan Treinreis naar Taiyuan Treinreis naar Taiyuan 
De treinreis duurde 9 uur, dit is wel heel lang. We hadden redelijk wat zaken om te eten en te drinken meegenomen. Koekjes, nootjes, vruchtjes, bouillon en thee. In de trein kun je gedurende de hele reis heet water tappen voor bouillon of thee, dat is heel lekker.
 Verschillende mensen hadden "opblaas eten" mee, een potje mie met wat gedroogd spul, daar moest je dan warm water op doen en even laten trekken. Het leek mij niet veel. Ook was het mogelijk op etenstijden rijst met een prutje te kopen bij een juffrouw die langs kwam met een karretje, volgens Willemien was het allemaal "heel goed te eten", maar niemand heeft daar gebruik van gemaakt.
Nathalie en Richard hadden kaartjes gemaakt met Chinese tekens en de vertaling erbij, er is nog gebruik van gemaakt. Gaf wel wat hilariteit toen Jan gewapend met de kaartjes "Koude Lucht" en Dicht, de raampjes dicht wilde en de airco aan, maar het werkte goed.
     

 

  Treinreis naar Taiyuan

 

Het ventje was erg verlegen en  keek steeds weg als er een foto genomen werd. Het is uiteindelijk toch gelukt, met een beetje hulp van Pa.

     

Ga naar de vorige pagina

 

Ga naar de volgende pagina