Dag 10

zondag 20 mei 2001

Day 10

     
  Kleine Wilde Ganzen pagode

Kleine Wilde Ganzen Pagode

Kleine Wilde Ganzen pagode
Kleine Wilde Ganzen pagode, fijner van bouw dan de Grote Wilde Ganzen pagode hij dateert uit het jaar 707.
Ook hier weer een mooie tuin met mooie paviljoens. In een van de paviljoens was een tentoonstelling van luciferdoosjes. Ze hadden een uitgebreide verzameling Nederlandse doosjes, geschonken door Nederlanders. Er waren hele oude en zeldzame exemplaren bij.
     
Kleine Wilde Ganzen pagode Xian Xian 
Lopend van de Kleine naar de Grote Wilde Ganzen Pagode kwamen we verschillende groepjes tegen die Mahjong aan het spelen waren, we hebben er een kunnen fotograferen, de anderen waren er niet van gediend.
     
  Grote Wilde Ganzen Pagode  

Grote Wilde Ganzen Pagode

Grote Wilde Ganzen Pagode  

Grote Wilde Ganzen Pagode

De Grote Wilde Ganzen Pagode, deze is gebouwd in 652 om de sutra’s te bewaren die de zwervende monnik Xuanzang in India had verzameld. Hij is 7 verdiepingen hoog, 284 treden (ben ik op geweest). Binnen zijn inscripties uit de Tang Dynastie te zien en stèles met inscripties uit de Ming Dynastie.
In deze tuin liepen schoolkinderen rond die er duidelijk door de juffrouw op uit gestuurd waren om hun Engels te oefenen. Ze stelden vragen zoals: "Hoe heet u, waar komt u vandaan, wat is uw beroep, welke sport vindt u leuk". Als je de juiste antwoorden gaf, konden zij ook reageren, maar bij de sport "Ice skating" viel het stil, voetbal lag meer in de lijn.

     
Treinreis naar Xian

Grote Wilde Ganzen Pagode

Grote Wilde Ganzen Pagode
 

 

Dim Sum  
Dim Sum Dim Sum Dim Sum
In de avond konden we Dim Sum eten in een specialiteiten restaurant. De hele groep ging mee. Het was heel bijzonder, de deegpakketjes hadden allemaal een bijzondere vorm, als er kip in zat, dan was het in de vorm van een kip gemaakt, varkensvlees in de vorm en kleur van een varken etc. Als laatste kregen we soep die opgediend werd uit een vlammende pot die op tafel werd gezet.

 

   

Ga naar de vorige pagina

 

Ga naar de volgende pagina