Dag 10

zondag 20 mei 2001

Day 10

     
  Xian Bell Tower

Xian Drum Tower

Grote Moskee
Eerst naar de Bell Tower gegaan, deze stond tegenover ons hotel op een plein, het was nog een hele puzzel om bij de ingang te komen, ging met ondergrondse tunnels. In de Bell Tower werd een korte muziekvoorstelling gegeven, heel leuk. Als je de bel 3 x laat luiden (10 Yuan), betekent dit een gelukkig leven. De Drum Tower was nu aan de beurt.
     
Grote Moskee Grote Moskee Grote Moskee 
De Grote Moskee is gesticht in 742, het is een van de grootste en best bewaard gebleven moslimheiligdommen in China. In de Moslimwijk eromheen wonen veel afstammelingen van de Arabische kooplieden die via de Zijderoute China in de 8e eeuw binnenkwamen. De meeste gebouwen dateren uit de Ming Dynastie. Enkele malen werden er reparaties en uitbreidingen uitgevoerd.
De eerste binnenhof is gerestaureerd in 1981 en heeft een 17e eeuwse 9 meter hoge houten boog. Het complex is verdeeld in vier binnenhoven met tuinen, bijgebouwen en paviljoenen in Chinese stijl. In de zijgalerijen is hout gesneden meubilair te zien (Ming- en Qing dynastie).
     

Grote Moskee

Stadsmuur Xian 

Xian

Van de Grote Moskee gewandeld naar de Kleine Wilde Ganzen Pagode. Het straatbeeld in Xi’an is ook zeer levendig. We trokken ook wel wat bekijks hier en daar. Je ziet in China veel zwaar en hoog beladen fietsen en karren, vaak met karton, papier of piepschuim, het is echt verwonderlijk dat ze zo kunnen fietsen.. Er zijn ook redelijk wat moderne flats in Xi’an, als ze nieuw zijn zien ze er goed uit, maar het wordt allemaal gauw goor omdat de boel niet goed onderhouden wordt.

     
Xian

Xian

Xian
 

Ga naar de vorige pagina

 

Ga naar de volgende pagina