Dag 4

Dinsdag 4 mei 2004

Day 4

     
 

 

Fietstocht in Beijing  

Fietsen in Beijing. De fietsen konden we in het Hotel huren, kostte 40 Yuan per dag voor 2 fietsen. Het was goed weer om te fietsen. De mensen kijken vreemd op als je als westerling op de fiets door de stad rijdt. 
Ik weet niet of er bepaalde verkeersregels zijn, wij hebben ze niet kunnen ontdekken. Het was even wennen aan het verkeer, het beste is om met de stroom mee te gaan, als de Chinezen gaan rijden, ook gaan rijden en dan maar zien hoe je het kruispunt overkomt. Er zijn nu veel minder fietsen dan een aantal jaren geleden.

     
 
Keizerlijke tempel (Guangji tempel)
Keizerlijke tempel (Guangji tempel)
Keizerlijke tempel (Guangji tempel) Keizerlijke tempel (Guangji tempel)
Keizerlijke tempel (Guangji tempel)
 
     
De Keizerlijke tempel (Guangji tempel) is verschillende keren verwoest, onder meer door de brand in 1932, en is uitgebreid gerestaureerd.

De Witte Dagoba tempel (Baitasi) vertoont een flesvormige dagobe (een dagoba is een tempel in Tibetaanse stijl). Hij werd in de 13e eeuw gebouwd en bevatte vroeger boeddhistische relieken.

Witte Dagoba tempel
Witte Dagoba tempel (Baitasi)
Eerst zijn we naar de Keizerlijke Tempel (Guangji-tempel) en de Witte Dagoba Tempel gegaan , daarna de “Hutongs” door naar de Tuin/paleis Gong en vandaar naar de Drumtower (Gulou dongdajie) en de Belltower (Zhonglou), als laatste naar de Confusius Tempel. Al met al een flinke fietstocht. 
     
Witte Dagoba tempel Witte Dagoba tempel

Witte Dagoba tempel (Baitasi)
Witte Dagoba tempel
 
Fietstocht in Beijing

 Bell- en de Drumtower
Opnames voor een Soap serie in de Hutong

Fietstocht in Beijing
De Hutongs zijn daar heel netjes en clean, er rijden veel fietskarretjes rond met toeristen. Kennelijk vindt men dat de Hutongs er netter uit moesten gaan zien, dat is gelukt, maar het leeft niet. De Hutongs ten zuiden van de Verboden stad leven en zijn beslist niet clean. Alle tuinen en tempels zijn mooi, het was een beetje jammer dat het zo druk was, want in de tuinen is het normaal rustig en kan je even bijkomen van alle drukte en lawaai om je heen. 
 
Bell- en de Drumtower

Bell- en de Drumtower

Bell- en de Drumtower

In de Bell- en de Drumtower waren de trappen hoog en stijl. Helaas was de trommelvoorstelling in de Drumtower net afgelopen. 

     
Bell- en de Drumtower Bell- en de Drumtower Bell- en de Drumtower
 

Bell- en Drum Tower (Gulóu en Zhõnglóu) stammen uit de 15e eeuw (Ming-dynastie), de Bell Tower werd verwoest door brand en herbouwd in de 18e eeuw

Bell- en de Drumtower
 

De Confuciustempel(Kóng miào) is de  op een na grootste Confuciaanse tempel in China. De tempel werd gebouwd in 1302 tijdens de Yuan-dynastie en door de keizers van de Yuan-,Ming en Qing-dynastieën gebruikt om Confusius te eren.

 

 
De Confusius Tempel
Confusius Tempel Confusius Tempel Confusius Tempel
De Confusius Tempel was minder goed onderhouden dan andere tempels, maar dat heeft ook wel wat.


Confusius Tempel


Confusius Tempel

Confusius Tempel
 

 

   


 

Fietstocht
Twee blinde muzikanten 

 
Fietstocht Fietstocht Fietstocht
     
Vanaf de Confusius Tempel terug naar het Hotel. Een achterband werd steeds zachter en uiteindelijk zijn we op zoek gegaan naar een fietspomp, Nadat de band weer opgepompt was zijn we verder gegaan. De band was echt lek, we waren nog wel een eind van het hotel af. Bij de eerste fietsenmaker (langs de weg) gestopt en met behulp van het boekje duidelijk gemaakt wat we wilden en nadat we de prijs hadden afgesproken ging de man aan de gang. Hij deed heel moeilijk, er zat een bubbel in de band en hij wilde ons heel graag een nieuwe binnenband verkopen, maar dat vonden wij niet  nodig. Met het boekje duidelijk gemaakt dat er “Water” moest komen om het lek te vinden. Dat werd gebracht. Intussen waren er redelijk wat mensen omheen komen staan, die vonden de situatie en ons boekje erg interessant. De fietsenmaker bleef wat moeilijk doen en wij haalden onze eigen plakset tevoorschijn, met het idee dan plakken we hem zelf wel, dat gaf aanleiding tot grote hilariteit, de fietsenmaker gaf zich gewonnen en plakte de band waarna wij hem 20 Yuan betaalde en we de fiets gerepareerd bij het Hotel konden afleveren.
     
Fietstocht
Fietstocht
Fietstocht

 

De avondmarkt in Beijing  
  De avondmarkt in Beijing  
’s Avonds naar de avondmarkt. Met taxi’s er heen. Het was heel erg druk. Het duurde wel even voordat iedereen wat te eten had. Na het eten nog een rondje gelopen en toen teruggegaan naar het hotel. Het was een leuke, maar vermoeiende dag.
De avondmarkt in Beijing De avondmarkt in Beijing De avondmarkt in Beijing
     

Ga naar de vorige pagina

 

Ga naar de volgende pagina