Dag 17

Zondag 17 mei 2004

Day 17

     

Dali

Dali

Dali

De reis naar Dali duurde ongeveer 4 uur, onderweg een lunch gebruikt, daar hebben we mensen gefotografeerd die in de rijstvelden aan het werk waren
     
  Dali  
     

Dali ligt op 1976 m hoogte. De oude ommuurde stad heeft 12.000 inwoners. De bevolking bestaat voornamelijk uit de Bai-minderheid. Deze woonden reeds voor onze jaartelling in het gewest Dali. In 126 v. Chr. vonden handelaren een doorgang vanuit Sichuan en Yunnan naar Birma en India. Dali is de regeringszetel van het in 1956 gestichte autonome gebied Dali. 80% van de Bai leeft hier, alsmede leden van de Yi en de Naxi. Dali ligt aan het Erhai meer.  De bergen rond Dali bestaan uit graniet en marmer. Al eeuwenlang is Dali beroemd om zijn marmer, dat door geheel China gebruikt wordt voor de bouw van tempels en paleizen.

Dali Dali Dali
 
Drie Pagodes

Dali

Dali Dali
Na aankomst in Dali hebben we twee mountainbikes gehuurd en zijn we richting de Drie Pagodes gegaan. Ook alweer een uitgebreid complex met mooie tentoonstellingen.
 
Dali Dali Dali
Dali is een kleine stad waarvan de oude stadsmuren nog grotendeels behouden zijn. De hoofdstraat Fuxing Li loopt van de noordelijke stadsmuur naar de zuidelijke stadsmuur. Halverwege deze straat ligt de Hugno Lu, door de Chinezen ook wel Foreigner street genoemd. 
De drie Pagoden (S„nt„ YuŠn) behoorden eens tot het grootste tempelcomplex van de Dali-vlakte. De grootste pagode is 70m hoog, heeft 16 verdiepingen en is in 840 gebouwd. De twee kleinere, achthoekige pagoden zijn 42m. hoog, en hebben elk 10 verdiepingen en dateren uit de 10e eeuw. De pagoden zijn tussen 1978 en 1980 gerestaureerd.
     

Dali

 

Dali

 
 
Dali Dali Dali
Er is een meertje en als je op de goede plek staat zie je de Drie Pagodes in het water weerspiegeld. Het kostte wat moeite om het goed op de foto te krijgen omdat er veel Chinezen een voor een op de foto wilde met de pagodes op de achtergrond. Maar het is gelukt.

 

   
Dali Dali Dali
     

Ga naar de vorige pagina

 

Ga naar de volgende pagina