Dag 5

Woensdag 5 mei 2004

Day 5

     
Cloissone fabriek

 

Cloissone fabriek

Cloissone fabriek

Cloissone fabriek
 

Bell- en de Drumtower

Cloissone fabriek Cloissone fabriek
 
Chinese muur bij Mutianyu Chinese muur bij Mutianyu

Chinese muur bij Mutianyu

Chinese muur bij Mutianyu
Om 7.30 uur op om na het ontbijt direct te vertrekken naar de Muur. De Muur blijft fascinerend, ook als het druk is. Als je wat verder naar het eind doorloopt wordt het steeds rustiger.
     

Chinese muur bij Mutianyu
Chinese muur bij Mutianyu Chinese muur bij Mutianyu
De grote muur. Met de bouw is begonnen in 475-221 v.Chr. er werden afzonderlijke stukken muur aangelegd. Door Keizer Qin Shi Huangdi (221 v.Chr.) werd de opdracht gegeven de verschillende stukken muur met elkaar te verbinden. De Muur bleek niet altijd bestand te zijn tegen binnendringende vijanden, en raakte in verval. De Keizers van de Ming-dynastie (1368-1644) restaureerden de Muur en versterkten hem met cement en stenen. Eens is de lengte van de Muur op 10.000 km geschat. Tegenwoordig is de Muur 6335 km lang.
Chinese muur bij Mutianyu Chinese muur bij Mutianyu Chinese muur bij Mutianyu
Er kwamen twee Amerikanen uit de kabelbaan, ze keken naar de Muur en zagen dat deze heel erg op en neer ging. De een zei tegen de andere: “What you go down, you have to climb up again, so I am not going down”. Ze namen van elke kant van de Muur een foto en gingen direct met de kabelbaan weer naar beneden. 
Het was erg warm en het waaide stevig, je ruikt stof, je voelt stof en je proeft stof.
     

Ga naar de vorige pagina

 

Ga naar de volgende pagina