Dag 21

Donderdag 21 mei 2004

Day 21

     

Li Rivier

Li Rivier

Li Rivier

De tocht over de Li rivier duurt ongeveer 4 Ė 5 uur en eindigt bij Yangshuo. De rivier stroomt langs een eindeloze rij pieken, die allemaal een bijnaam dragen. Langs de oevers liggen sampans en doen de vrouwen de was, kinderen zwemmen in de rivier, waterbuffels baden er in. Langs de oevers bij Yangshuo groeit een speciale bamboesoort met veerachtige pluimen.
     
Li Rivier Li Rivier Li Rivier
Er is inmiddels een snelweg naar de opstapplaats van de boot aangelegd, ook staat er nu een grote supermarkt waar je van alles kan kopen. We hadden gelukkig goed weer, wel een beetje wazig hier en daar, maar dat kon ook niet anders na al die regen van de laatste dagen. De boottocht was heel mooi, telkens verandert het uitzicht, er zijn dan ook veel fotoís gemaakt. De dame met de slangenlikeur fles kwam ook weer langs.
 
Li Rivier Li Rivier Li Rivier
 
 

Li Rivier

Li Rivier
Slangenlikeur
Li Rivier
 
 
Li Rivier Li Rivier Li Rivier
Met bamboevlotten worden de boten geŽnterd door verkopers van houten maskers en ander houtsnijwerk
     

Li Rivier

Li Rivier

Li Rivier

 
 
Li Rivier Li Rivier Li Rivier
Bij  aankomst in Yangshuo stonden de vissers alweer klaar met hun aalscholvers, er moest uiteraard wel betaald worden als je een foto wilde maken. 

 

   
Li Rivier Li Rivier Li Rivier
Vissers met getrainde Aalscholvers drijven voorbij op hun bamboe vlotten. Goed getrainde Aalscholvers zijn bijzonder waardevol. 

Yangshuo is inmiddels uitgegroeid tot een van de populairste bestemmingen in China. Er zijn veel cafeetjes in westerse stijl. Er zijn veel winkeltjes en markten.
     
Li Rivier Li Rivier Li Rivier
     

 

   
Yangshuo Yangshuo  Yangshuo
     
     
Yangshuo Na aankomst in Yangshuo zijn we lopend door de Foreignerstreet, waar het nog heel druk was, naar het Hotel gegaan. Het Hotel zag er van buiten niet bijzonder uit, maar er bleken hele luxe kamers te zijn. Nadat we ons wat opgefrist hadden zijn we het stadje ingelopen. Inmiddels was het wat rustiger geworden omdat alle dagjesmensen met hun bussen vertrokken waren.  Yangshuo
     
     
Yangshuo Yangshuo Yangshuo
     
     
Yangshuo Yangshuo
Alles wat loopt, vliegt, kruipt en zwemt is eetbaar.
Yangshuo
     
     

Ga naar de vorige pagina

 

Ga naar de volgende pagina