Dag 16

Zaterdag 16 mei 2004

Day 16

     

Lijiang

Lijiang
Mu paleis

Lijiang

De oude stad Lijiang heeft 50.000 inwoners, ligt op 2600 m hoogte en heeft een stratenplan dat meer dan 200 jaar oud is. Door de stad lopen 3 kanalen waarin mensen de was doen of hun groenten wassen. De kanaaltjes hebben goten in 3 lagen. Uit de bovenste laag wordt water gedronken. In de middelste laag wordt groenten en rijst gewassen en in de onderste laag worden kleren gewassen. 

De aardbeving van 1996 richtte in het oude stadsdeel veel schade aan. De Naxi besteden veel aandacht en geld aan het bouwen en renoveren van hun huizen en culture erfgoederen. 

     
Lijiang Lijiang Lijiang
     

Bezoek aan het Mu paleis en Wangu Tower.

  Lijiang
Wangu Tower
 
Het Mu-complex was goed onderhouden en de inrichting was heel mooi. Vervolgens naar de Wangu Tower gelopen. Een fikse klim omhoog, je hebt dan een prachtig uitzicht over de stad en over het Mu paleis
 
Lijiang
Mu paleis
Lijiang
Lijiang
Mu paleis
 
Straatbeelden Lijiang

Lijiang

Lijiang Lijiang
We hebben heel veel straatjes doorgelopen en hebben een aantal souvenirs gekocht. In een van de straatjes stond een man een soort bananen pannenkoek te maken, er werd gebakken op een gloeiend hete plaat, we hebben er ook een gekocht om te kijken hoe het smaakte, het smaakte heel lekker. Zijn vrouw maakte de deegbolletjes en zorgde dat daar een voorraadje van was.
 
Lijiang Lijiang Lijiang
 
     

Lijiang

Lijiang

Lijiang

We hebben in Lijiang heel veel mensen gefotografeerd, het is een heel mooi plaatsje met oude bruggetjes, doorkijkjes, veel winkeltjes en vooral de oudere mensen lopen nog in klederdracht. De vrouwen werken heel hard, ze sjouwen van alles, aan de doorgroefde  gezichten kun je zien dat ze meestal in de buitenlucht werken. Veel ambachtslieden zaten in de deuropening of op straat hun werk te doen.
     
Lijiang Lijiang Lijiang
 
Jade Spring park  (YuQuan  Gong Yuan)
  Lijiang  
In de middag naar het Jade Spring park. Een niet al te groot park met een paar mooie dingen er in. Het was jammer dat het er zo druk was en dat er uit verschillende winkeltjes verschillende muziek kwam, dat maakte het onrustig, terwijl de meeste tuinen een oase van rust zijn. 
Er was een groepje meisjes aanwezig in mooie klederdrachten, ze  stonden daar voor de toeristen, als je betaalde mocht je met hen op de foto, we hebben wel betaald om een foto van de meisjes te mogen nemen, maar we hoefden er zelf niet bij te staan.

 

   
Lijiang Lijiang Lijiang
     

Ga naar de vorige pagina

 

Ga naar de volgende pagina