Dag 8

Zaterdag 8 mei 2004

Day 8

     

Keizerlijke warme bronnen Hua Qing Chi

Keizerlijke warme bronnen Hua Qing Chi

Keizerlijke warme bronnen Hua Qing Chi

Keizerlijke warme bronnen Hua Qing Chi

Hua-Qingwarmwaterbronnen (HuŠqing chž). Deze bronnen liggen aan de weg naar het grafcomplex van Keizer Qin Shi Huangdi. De bronnen werden al in de 11e eeuw-771 v. Chr. ontdekt en werden gebruikt als rust- en lustoord voor de koninklijke families en keizers. Er werden door verschillende dynastieŽn paleizen in gebouwd. De huidige gebouwen en paviljoens dateren van eind 19e, begin 20e eeuw en werden na 1949 in de stijl van de Tang-dynastie gereconstrueerd.

 

Keizerlijke warme bronnen Hua Qing Chi

 
(Hua Qing Chi). Het is een leuk complex, erg mooi gelegen met fraaie waterpartijen. Dit was het verblijf van de keizerlijke concubine. 
 

 

 
Terracottaleger Terracottaleger

Terracottaleger
Een van de boeren die het leger ontdekte

Terracotta leger
Het Terracotta Leger,in maart 1974 door boeren ontdekt tijdens het graven van een waterput. Ze stuitte opeens op enkele terracotta beelden van soldaten, die later bleken te behoren tot een leger van naar schatting 6000 ŗ 7000 soldaten, paarden en koetsen. De krijgers zijn 1,78 tot 1,87 m. hoog en zijn gemaakt van zware klei uit de directe omgeving. Ze zijn van binnen hol. 

De grond van kuil 1 was gemaakt van bakstenen en 45 cm dik. De muren bestonden oorspronkelijk uit aangestampte aarde. Voordat het geheel werd afgesloten werd bovenop een houten dak gemaakt. De troepen van generaal Xiang Yu, die in 206 v. Cr. ook het mausoleum van de Keizer plunderde, moeten deze kuil hebben geopend en het dak in brand gestoken.

Terracotta leger

Terracotta leger

Terracotta leger
     

 

   
Het Terracotta leger was nog even indrukwekkend als de vorige keer. Ze hadden inmiddels het bordje verboden te fotograferen maar weggehaald, iedereen deed het toch. Het dorp waar je doorheen moest om bij het complex te komen, was helemaal verdwenen. Er is een gloednieuw terrein met bomen en nette wegen aangelegd, met een groot parkeerterrein. Dus spitsroeden lopen tussen de vele stalletjes, zoals de vorige keer was niet meer aan de orde. Helaas was er geen tijd om naar het fabriekje te gaan waar de Terracotta krijgers gemaakt worden (souvenirs).   

Terracotta leger

Terracotta leger Terracotta leger

 

 

 

Het dak kwam naar beneden en verwoestte een gedeelte van de terracotta beelden. Uitgegraven zijn zoín 1100 krijgers en 32 paarden. Kuil 2  werd in april 1976 ontdekt, hierin werden meer dan 1000 terracotta soldaten aangetroffen verdeeld in 4 groepen, waaronder vier strijdwagens, cavaleristen en voetsoldaten. Kuil 3 ontdekte men in juni 1976. Er werden een strijdwagen en 68 wachten aangetroffen, kuil 4 werd leeg gevonden.
     
Hotpot diner
Hotpot diner Omdat de lokale gids niet aanwezig was toen wij aankwamen in Xi'an, en deze fout hem nogal zwaar aangerekend werd door zijn werkgever, kregen wij 's avonds een Hotpot diner aangeboden. Bovendien kreeg iedereen aan het eind van de avond nog een terracotta krijger cadeau. Hotpot diner
     

Ga naar de vorige pagina

 

Ga naar de volgende pagina