Dag 3

Maandag 3 mei 2004

Day 3

     
 

 

Verboden Stad
Poort van de middagzon (Qianmen)
 

We zijn  door de Hutongs naar de Verboden Stad gelopen. Deze Hutongs zijn er nog steeds. In Beijing worden veel oude wijken gesloopt om plaats te maken voor flats. Ook wordt er hard gewerkt t.b.v. de Olympische spelen die in 2008 in Beijing zullen worden gehouden.

     
 
Verboden Stad
Plein van de Hemelse Vrede (Tian-An-Men)
Verboden Stad Verboden Stad
Poort van de Hemelse Vrede (Tian-An-Men)
 
     
Verboden Stad
De allerlaatste keizer
Verboden Stad Verboden Stad
De slotgracht
     
Voor de Poort van de Opperste Harmonie staan twee bronzen leeuwen. Een mannetje en een vrouwtje. Het vrouwtje heeft een jong leeuwtje onder haar poot, het mannetje de bal van macht. Symbool van de macht van het Keizerrijk.
Verboden Stad

Hal van de Opperste Harmonie, gebouwd in 1420 en in 1697 onder Keizer Kangxi gerestaureerd. Het is de hoogste en grootste van de paleisgebouwen.

Verboden StadVerboden Stad

Verboden Stad

Een "leeg" plein tijdens de drukste tijd van het jaar, de week van de Mei vakantie. Dan hebben alle Chinezen vakantie. Zicht op de Oostelijke Paleizen

 
Verboden Stad Verboden Stad Verboden Stad

De verboden stad (Zijincheng)
Onder de Ming en de Qing werd Beijing verdeeld in ommuurde secties of steden. De Verboden Stad was de binnenste en belangrijkste, want hier woonde de Keizer. De toegang was verboden voor iedereen die niets met het hof te maken had, tot 1911 toen de laatste Keizer  Puyi, ten val werd gebracht. Het terrein beslaat  720.000 m2 en er zijn, zo zegt men, 9999 vertrekken. Het complex wordt omgeven met een gracht en een muur van 10m. hoog.

     

Verboden Stad
Hal van Behoud van Harmonie

Verboden Stad
 
Verboden Stad
Poort van Bloeiend Geluk
 
Verboden Stad
Hal van de Opperste Harmonie
In de Verboden Stad was het vreselijk druk, het was haast niet doenlijk om langs alle paviljoens te lopen. Er was eenrichtingverkeer en er stond politie met megafoons om te zorgen dat alles goed bleef verlopen. Het vreemde is dat alles zich concentreert op het midden. Aan de zijkanten lopen veel minder mensen en is het ook mogelijk om fotos te maken zonder dat er mensen op staan. 
De Verboden Stad blijft boeiend
Verboden Stad
Hal van de Opperste Harmonie
     

Verboden Stad
In de richting van de Poort van Bloeiend Geluk

Verboden Stad
Negen drakenmuur

Verboden Stad
Wachttoren op de oostelijke muur

Beihaipark
In de middag zijn we naar twee parken gegaan. Ook hier was het druk. In het Jingshan park is een heuvel die we op gelopen zijn. Van daaruit heb je een mooi uitzicht over de Verboden Stad. De parken en tuinen in China zijn mooi. Van Jingshan park naar het Beihaipark gelopen. In dit park een Stupa bekeken en langs de grote vijver gelopen. 

 

   

Verboden Stad
De Verboden Stad gezien vanaf de "Kolenheuvel"

Witte Dagoba

Witte Dagoba
De Witte Dagoba
 

"Kolenheuvel" (Jngshn gngyun) ligt recht tegenover de uitgang van het Keizerlijk paleis. Het wordt ook wel uitzichtheuvel genoemd omdat je vandaar een mooi uitzicht hebt op de Verboden stad.De heuvel is 65 m hoog en is tijdens de Ming-dynastie aangelegd.

Beihai-park

De Witte Dagoba werd in 1651 gebouwd voor een bezoek van de Dalai Lama
     
Uiteindelijk terug richting Hotel.
We hebben een tussenstop gemaakt in het Oude Theehuis bij het Antiekstraatje. De vorige reis wilden we dat al doen, maar konden wij het niet vinden. We hebben daar heerlijk thee gedronken met Dumplings er bij. Dit was voldoende als avondeten. 
Oude Theehuis
Oude Theehuis bij het Antiekstraatje
Theehuizen zijn altijd een ontmoetingsplaats geweest. Tijdens de Culturele Revolutie zijn er veel theehuizen gesloten omdat de mensen hier konden debatteren en ideen konden uitwisselen.

Ga naar de vorige pagina

 

Ga naar de volgende pagina