Dag 7

Vrijdag 7 mei 2004

Day 7

     

 

Moslim wijk en de grote moskee

Xian

 

 

Het complex is verdeeld in vier binnenhoven met tuinen, bijgebouwen en paviljoenen in Chinese stijl. In de zijgalerijen is hout gesneden meubilair te zien (Ming- en Qing dynastie).

Xian

Xian

Xian
Xián (Westelijke vrede) was de hoofdstand van China vanaf de westelijke Zhou-dynastie (11e eeuw-771 v.Chr.) Aan het begin van de oostelijke Zhou dynastie werd de hoofdstad verplaatst naar Luoyang. In de 7e en 8e eeuw was de westelijke poort van Xi’an het begin van de zijderoute.

De Grote Moskee (Dà qingzhẽnsi) is gesticht in 742 en is een van de grootste en best bewaarde moslimheiligdommen in China. De meeste gebouwen stammen uit de Ming-dynastie
 

 

 
Xian
Historisch herenhuis
Xian
Trommels bij de Trommel Toren
Xian
De klok op de klokkentoren
     
Tang show

Tang show

Tang show

Tang show

Dag 8

 Zaterdag 8 mei 2004

Day 8

 

 

Zuid poort

Xian

 

 

 

 

   

Xian

Xian

Xian

Bij de Zuid poort in Xi'an trad een Tibetaanse zang- en dansgroep op. Het was een show met muziek, zang en dans, het was heel erg leuk en kleurrijk.
     
Xian Xian Xian
     

 

   
Xian Xian Xian
Stadsmuur (Chéngqiáng) De muur heeft een omtrek van 11,9 km, de hoogte is ongeveer 12 m. en stamt uit de Ming-dynastie. De muur werd tussen 1374 en 1378 gebouwd op de fundamenten van de muur uit de Tang-dynastie
     
Xian Xian Xian
     
     
Xian Xian Xian
In de ochtend hebben we een wandeling op de muur van Xi'an gemaakt, dit is altijd leuk. Daarna zijn we aan de buitenkant van de muur door een parkje gelopen. Er werd hier door diverse mensen muziek gemaakt. We hebben daar een aantal foto's genomen van de muzikanten, het meisje moest van de mannen ook spelen en op de foto. We hebben de foto's op het schermpje laten zien. Dat vonden ze erg leuk.
     
  Xian  
     

Ga naar de vorige pagina

 

Ga naar de volgende pagina