Dag 4 Maandag 17 mei 2010 Monday May 17 2010 Day 4
       
Naar Nikko Naar Nikko 

 

 

 

Naar Nikkot
       
Naar Nikkot Naar Nikkot Naar Nikkot Naar Nikkot
       

Vroeg met de metro en de trein voor de excursie naar Nikko.
Nikko is een complex heiligdommen en tempels in de bergen van Noord-Honshu. De heiligdommen zijn prachtig bewerkt met afbeeldingen van dieren, vogels en bloemen in mooie kleuren. De treinreis duurde 2 uur. Antoinette had gezegd dat het in Nikko wel wat kouder zou kunnen zijn en dat we “laagjes” aan moesten trekken. Iedereen had dat braaf gedaan, maar het was prachtig weer en behoorlijk warm. We hebben toen maar onze extra kleding in een stationskluisje gedaan.
Vanaf het station zijn we naar het Tempelcomplex gelopen. Het is een aardig stadje met leuke kleine winkeltjes.

       
Naar Nikkot Naar Nikkot Naar Nikkot Naar Nikkot
       
Nikkot Nikkot Nikkot
       

Nikkot

Nikkot Nikkot Nikkot
       
Nikkot Nikkot Nikkot Nikkot
       
Nikkot Nikkot Nikkot Nikkot
       
Nikkot Nikkot Nikko Nikkot
       

Op het terrein van de tempels was het Tosho-gu-hoofdfestival aan de gang. In eerste instantie dacht Antoinette dat vandaag ook de processie zou zijn waarbij mannen in Samoerai wapenuitrusting drie Mikoshi (schrijnen) door de straten dragen, maar dat zou de volgende dag plaatsvinden. Antoinette had een oranje opblaasbare kroon mee als herkenningsteken, dat was wel handig, want die stak overal bovenuit.
Vanwege het festival was het wel druk, maar de meeste mensen bleven op het festivalterrein en volgens Antoinette was het heel bijzonder dat het zo rustig was bij de tempels. Normaal kon je daar over de hoofden lopen, zij had het nog nooit meegemaakt dat je de tempels zo goed kon bekijken.  We hebben eerst uitgebreid het tempelcomplex bekeken, alle tempels zijn voorzien van prachtig houtsnijwerk.

       
Nikkot Nikkot Nikkot Nikkot
       
Nikkot Nikkot Nikkot Nikkot
       
 
  Nikkot    
 
Nikkot Nikkot Nikkot Nikkot
       
  Nikkot Nikkot  
       
Op de terugweg kregen we nog iets van het festival mee. Samoerai te paard moesten in galop pijlen op een doel afschieten. Ze zagen er prachtig uit. Het fotograferen ging moeilijk omdat er zoveel mensen stonden te kijken, maar het is toch gelukt om enkele goede foto’s te maken.
       
Nikkot Nikkot Nikkot Nikkot
       

We hebben in het stadje geluncht. Heel lekker, ingelegde groenten, stukjes kip, 2 verschillende soorten groentebouillon en rijst. Alles mooi opgediend in kommetjes. Er was ook thee, maar die smaakte meer naar slappe koffie.

Na de lunch met een bus terug naar het station, waar we nog even tijd hadden om wat rond te lopen. De treinreis terug duurde een half uur langer dan op de heenweg omdat het nu een “boemeltje” was. Onze Japanse gids had de oranje kroon opgezet en toen we uit de metro kwamen in Tokyo kwam en een aantal jongens van de andere kant die gelijk “Oranje boven” begonnen te zingen, ook Hollanders.

In het hotel gegeten bij het Chinese restaurant. Het was niet goedkoop, maar wel heel erg lekker.

 
Nikkot Nikkot Nikkot Nikkot
       
       
Ga naar de vorige pagina     Ga naar de volgende pagina