Dag 1

 

Day 1

Vertrek Schiphol

 

Wachten op het vertrek. De vlucht naar Kuala Lumpur gaat via Hongkong, want we zullen op de terugweg hier een paar dagen blijven.

Vertrek Schiphol

Dag 2

Day 2

Aankomst in Hongkong Aanvliegroute boven Kai Tak Vlak voor de landing op Kai Tak
De landing op het vliegveld Kai Tak is een belevenis. De landingsbaan steekt aan een kant recht in de haven en aan de andere kant liggen de bergen. Om te landen vliegt het toestel op de berg af en draait op het laatste moment rechtsaf. Bij deze scherpe bocht hang je nogal scheef en kijk je zowat bij de mensen naar binnen. Dan trekt het toestel zich weer recht en scheer je vlak over de flats heen. Een halve minuut daarna staat het toestel aan de grond.

Dag 3

Day 3

Batu Caves Bavianen bij de Batu Caves
Hindoestaanse bedevaartplaats Hindoestaanse bedevaartplaats Hindoestaanse bedevaartplaats
Ten noorden van Kuala Lumpur liggen de Batu Cave's. De grotten zijn een Hindoestaanse bedevaartplaats, een paar maal per jaar zijn er processies naar de grotten. Op de trappen naar de grote grot en bij de vijver lopen apen vrij rond. Ze bedelen constant en stelen het eten uit je hand als je niet oppast. Toen Willy wat te dicht bij een kleiner Makaakje kwam werd ze min of meer bedreigd door de grotere apen. De tanden zijn toch wel groot en scherp.  
Verfrissende kokosnootmelk   Willy in discusie met een baviaan
Then Hou Temple Then Hou Temple Then Hou Temple
Ten zuidoosten van Kuala Lumpur ligt de Then Hou Tempel. Het complex geeft een goed beeld van de bouwstijl van deze Chinese tempels 
Then Hou Temple Then Hou Temple Then Hou Temple
Then Hou Temple Then Hou Temple Then Hou Temple
Sultan Abdul Samat building Sultan Abdul Samat building

 

In het Sultan Abdul Samat gebouw is de Hoge Raad van MaleisiŽ gehuisvest, het hoogste gerechtshof van het land. Het gebouw is het beeldmerk van Kuala Lumpur

Sultan Abdul Samat building
   
 

Volgende pagina