Dag 1

Donderdag 14 september 2006

Day 1

 
vlucht KL0903
Vlucht KL0903
  Gids Tanya

De vlucht was wat vertraagd. Het eten aan boord van de KLM wordt er niet beter op. We krijgen een doosje van Wellness waar een bakje veel te zoete yoghurt in zat, een soort dieet reep en Hero fruit uit een flesje. Een schaduw van wat het ooit geweest is.
 Na aankomst in Moskou met de bus naar de Holliday Inn, ons hotel in Moskou. Dit is een heel goed hotel. We zijn overgeboekt vanuit een ander hotel. Niemand heeft hier klachten over. We hebben een mooie kamer op de 19e verdieping. Niet zoveel meer gedaan die middag.
Er is een tijdverschil van 2 uur, het is in Rusland 2 uur later.

     
Dag 2

Vrijdag 15 september 2006

Day 2

 
Independent Media
 
Independent Media Independent Media Independent Media

Met de bus naar Independent Media. Ellen Verbeek is hoofdredactrice van de Russische Cosmo. Zij woont al 15 jaar in Moskou met haar man Derk Sauer, samen hebben ze Independent Media in Rusland opgezet. 
Zij vertelt uitgebreid over hoe men in Rusland leeft, de gewoontes, hoe men iemand aanspreekt, en hoe het hen vergaan is bij het opzetten van dit media concern.

     
Independent Media Independent Media Independent Media
     
Independent Media Independent Media Independent Media
De redactie van de Cosmo   De redactie van de Cosmo
 

 

 
Moskou
  Borodino triomfboog  
     
Met de bus naar het restaurant waar een “lichte lunch” geserveerd werd (een drie gangen maaltijd) die erg lekker was. Aan groenten doet men niet veel, die schijnen in Rusland ook erg duur te zijn. Met de bus naar de Arbat, een winkelstraat met veel souvenirs winkeltjes gegaan, hier onze eerste souvenirs gekocht, een bord en een aantal beschilderde eitjes.

 

   
  Arbat  
 
Moskou Moskou Moskou
     
Bij het Kremlin
Moskou Het Rode plein en omgeving is ons volgende doel, en dat is lopend goed te doen. Voor het Kremlin stond een hele rij, we hebben beperkt tijd, dus besluiten we om er niet naar binnen te gaan.  We hebben op het Rode plein en in de omgeving rondgelopen en foto’s genomen. Moskou
  Rode plein  
WikiMapia Russia - Moscow - Moscow
     
Het warenhuis Goem aan het Rode plein, is een super de luxe winkelcentrum met heel veel erg dure merken. Het valt op dat de jonge vrouwen over het algemeen tot in de puntjes gekleed gaan en vaak op hele hoge hakken lopen. Bij een kleine coffeeshop wat jus d’orange gedronken en een stuk chocoladetaart gegeten, heel erg lekker, maar flink aan de prijs.
     
Rode plein

Historisch museum

Rode plein Rode plein

Warenhuis Goem

     
Rode plein Rode plein Rode plein
Op het Rode Plein staat de St. Basilius kathedraal, die hebben we van binnen bekeken. Er is een groep mannen die á capella  zingen, indrukwekkend, en mooi. We hebben een CD gekocht, deels volksmuziek, deel religieuze muziek, hopen dat het thuis ook zo mooi klinkt. Dat blijkt ook zo te zijn. 
     
Rode plein Rode plein Rode plein
Minim en Pozjarski monument   St. Basilius kathedraal
     
Het weekend is het favoriete tijdstip te zijn voor de bruiloft. Er lopen een groot aantal bruidsparen op het Rode Plein rond. De trouwauto's zijn onbeschoft grote uitgebouwde limousines. Een prachtig gezicht.
Rode plein

Trouwlimousine

Rode plein Rode plein

Een van de zeven zusters door Stalin gebouwd

Met de metro terug naar het hotel. Dit was op zich nog een hele onderneming, want je verstaat niets en kan ook niet lezen wat er op de bordjes staat. We zitten ook midden in de avond spits. Mensen aangesproken, maar over het algemeen reageren ze wat stuurs, of ze weten het niet.  Dan heb je een meneer te pakken die wel Engels spreekt, maar pas laat zegt dat hij het kaartje niet kan lezen omdat hij zijn bril niet bij zich heeft. Het is uiteindelijk wel gelukt.
Het diner was in een restaurant vlak bij. Het eten was goed, van te voren was ons meegedeeld dat we van het eten in Rusland geen hoge verwachting moesten hebben. Dat valt achteraf wel mee.  Nog wat water en wodka gekocht (als slaapmutsje), er zijn heel veel soorten. Een goede Wodka is heel erg goedkoop.

Ga naar de vorige pagina

 

Ga naar de volgende pagina