Tot slot

De reis was goed verzorgd, de reisleiding, bus en chauffeur prima. Ook de accommodatie was meestal dik in orde.

We hebben echter ook een paar kanttekeningen bij de manier waarop de reis in de brochure staat. In de Brochure van Fox wordt de reis aangeprezen met heel veel inclusief. In de kleine lettertjes staat dat entreegelden exclusief zijn. Dat houdt wel in dat de toegangsprijzen van de aangegeven excursies  wel wel bij de reissom opgeteld moeten worden, dit blijkt een aardig bedrag te zijn.
Een klein aantal excursies zijn facultatief, bijvoorbeeld in het Krugerpark kun je kiezen of je met een jeep meegaat of met de bus. Iedereen kiest uiteraard voor de jeep, maar dat moet wel apart  betaald worden, en zo waren er nog een aantal excursies die aardig aantelde. Als je aan alles mee doet, dan moet je op een kleine 300,-- p.p. extra rekenen, zo'n 15% van de reissom.
Het zou, naar onze mening, eerlijker zijn als je dan de toegangsprijzen van de genoemde excursies bij de reissom betrekt. Het zelfde geldt voor de diners in hotels op locaties waar je niet zo gauw ergens anders kunt eten. Je kunt dus kiezen uit niet eten of  eten in het hotel, vaak tegen een vaste prijs.
Als de diners bij deze lodges bij de prijs van de reis geteld zouden worden, blijven er alleen de lunches, diners naar eigen keuze en echt optionele excursies over, de excursies die niet in de brochure staan, zoals naar de Sani pas.
Dan nog een punt m.b.t. de laatste dag in Kaapstad. Fox biedt een reis aan van 21 dagen, de 1e en de 21e dag zijn reisdagen, maar de 20e is in feite een dag die nog binnen het reisprogramma valt, we zouden die dag dus nog recht hebben op onderdak, c.q. hotelkamer, echter we  werden geacht om uiterlijk om 12.00 uur uit de hotelkamer te zijn en uit te checken, de bus vertrok pas om 20.30 uur naar het vliegveld, er moet dus zeker 8 uur overbrugd worden. Het zou logischer zijn als Fox het hotel op de 20e dag tot een uur of zes boekt en dit dan ook gelijk bij de reissom mee neemt. Nu moesten we zelf de boeking van de hotelkamer verlengen en hiervoor 400 Rand betalen = 50,--

NB. per 1 januari 2007 worden alle additionele kosten vooraf schriftelijk gemeld

Venster sluiten / Cloce Window