Dag 15

Zaterdag 29 oktober 2005

Day 15

 
Oudtshoorn
George
Oudtshoorn

Weg naar Oudtshoorn

Oudtshoorn
Weg naar Oudtshoorn
     
  Oudtshoorn  
Oudtshoorn Oudtshoorn Oudtshoorn
Dit is niet wat het lijkt. Als je informatie over Oudtshoorn wilt, dan moet je hier zijn. Alle mannen bij het bord voor een foto, deze fotograaf zocht een ander standpunt, maar werd gesnapt, Gotcha!!
     
Oudtshoorn Oudtshoorn Oudtshoorn
     
 

Oudtshoorn

 
We gaan eerst naar een groothandel in struisvogelproducten,  veren, leder etc. Hier kun je je geld goed kwijt als je dat wilde. Ze verkopen  ook slangenleer, tassen, schoenen, riemen, petten met leren klep, boa’s, plumeaus van alles. Het is goedkoper dan in de winkels, werd er gezegd. Dat was ook zo.
     
Oudtshoorn

CP Nel Museum

Oudtshoorn

Oudtshoorn

CP Nel Museum

 

   
Oudtshoorn Oudtshoorn Oudtshoorn
 
Oudtshoorn Oudtshoorn Oudtshoorn
Doorgereden naar Oudtshoorn, daar wat winkels gekeken, boodschappen gedaan en wat gedronken. Tijdens het rondlopen hoorden we een aantal auto’s luid toeterend en met veel lawaai aankomen. Het blijkt om het kampioenschap Rugby te gaan, onder veel kabaal en met een manshoge wedstrijdbeker worden de spelers en aanhang rondgereden. Toen ze in de gaten kregen dat wij foto’s ervan namen werden ze nog luidruchtiger.  Ze vinden het prachtig dat we er foto’s van namen.

 

   
Oudtshoorn

Voorzorgmaatregelen bij de bank en de juwelier

Oudtshoorn Oudtshoorn

 

     
  Grotten van Cango  
     

Grotten van Cango

Grotten van Cango Grotten van Cango
Bij de druipstee grotten van Cango aangekomen gaan we eerst eten, om twee uur gaan we de  grot in. Daar ontstaat enige verwarring. Er gaan verschillende groepen naar binnen en het is te vol, ook zijn er in eerste instantie geen gidsen aanwezig. Na een poosje wachten wordt besloten de  reisleidster te gaan zoeken, maar die kwam er net aan met drie gidsen. De groepen worden gesplitst en wij kunnen als eerste door, dus het kwam allemaal nog goed. De grot is wel mooi, maar Willy krijgt toch altijd wat last van claustrofobie, vooral als ze voor de grap ook even het licht uitdoen zodat je helemaal niets meer ziet. Het valt op dat het hele droge grotten zijn en ook de temperatuur, 18 graden valt mee. Van het grottensysteem in een kalksteenlaag aan de voet van de Swartberge is ongeveer maar 800 m. toegankelijk.
     
Grotten van Cango Grotten van Cango Grotten van Cango
     
Grotten van Cango   Grotten van Cango
  Struisvogels  
     
Struisvogel farm Struisvogel farm Struisvogel farm
 
     
Struisvogel farm Struisvogel farm Struisvogel farm
Als laatste stop naar de Struisvogelfarm waar we uitleg krijgen over het houden van Struisvogels. Alles wordt gebruikt, van de veren tot de ingewanden. We worden rondgeleid en een struisvogel “Lucie” pikte voer uit de mondhoeken, een "kusje van Lucie". Iedereen wil dat wel proberen, heel grappig. Voor het racen op de struisvogels is het te warm, je mag er wel even op zitten, maar ik vindt het nogal zielig. Een stuk plastic op de rug van de vogel waar je op moet gaan zitten. De vogel wordt vervolgens klemgezet en hij krijgt een zakje over zijn hoofd, vervolgens kun je er dan op zitten terwijl twee mannen tegen hem aanduwen zodat hij niet achteruit gaat lopen. Even laten ze zien hoe het racen er aan toe gaat, als je naar rechts wil dan trek je de hals naar rechts, wil je links dan trek je naar links en wil je stoppen dan trek je de hals naar achteren. Ik vindt het een gesol met dat beest.
De eieren worden in een broedmachine uitgebroeid. Met een puntje op de snavel hakt de kleine struisvogel het ei stuk. De eieren zijn zo sterk dat je er op kan staan.
     
Struisvogel farm Struisvogel farm Struisvogel farm

 

   
Struisvogel farm Struisvogel farm Struisvogel farm
     
We zijn nu al in een aantal lodges geweest, maar deze Lodge was een hele aangename verrassing. Engels aandoende witte huisjes, in leuk aangelegde groenvoorziening. De huisjes zijn van binnen en buiten ingericht met antieke spulletjes die allemaal op elkaar afgestemd zijn. Ook de indeling verschilt per huisje.
     
Oudtshoorn Oudtshoorn Oudtshoorn
Wij hebben een grote kamer, met groot bed, een bankje, stoelen, een bureautje, een grote douche en een hoekbad. Anderen  hadden een bubbelbad of alleen een douche. Het zag er allemaal heel verzorgd uit, een waterkoker onder een theemuts (!), potjes met suiker, thee, koekjes, het was er allemaal. Het eten was ook bijzonder goed en lekker, de wijn zelfs uitmuntend.
     
  Oudtshoorn  

Ga naar de vorige pagina

 

Ga naar de volgende pagina