Dag 1

Zaterdag 15 oktober 2005

Day 1

     

Vlucht KL 591

Vlucht KL 591

Vlucht KL 591

     
Vlucht KL 591
Op 15 oktober 2005 om 10.05 uur vertrokken van Schiphol, aankomst om 22.40 uur in Johanesburg. 
Afstand 9034 km.

Het grootste deel van de vlucht was helder, er was een uitstekend zicht op het onderliggende landschap. Vooral de Alpen waren goed te zien, de besneeuwde toppen en in de verte de top van de Mont Blanc.
Vlucht KL 591 Boven de Sahara in Afrika springen de rotsformaties in het oog. Boven Tjaad zien we de uitgedoofde vulkaan is de Emi Koussie, deze is 3415m hoog. Na de Sahel vliegen we de tropische regengordels binnen. De turbulentie in deze gebieden is bijzonder heftig. Vlucht KL 591
 

Dag 2

16 oktober 2005

Day 2

Premier Diamant Mine
 
Premier Diamant Mine
Replica van de Cullinan
Premier Diamant Mine
 
 
Bezoek aan Cullinan, waar de Premier Diamant Mine gevestigd is. Oorspronkelijk was het een open mijn, de afgraving is nog te zien, nu worden er ondergronds diamanten gewonnen.

Premier Diamant Mine


Premier Diamant Mine
Premier Diamant Mine
In 1905 werd hier de Cullinan van 3106 karaat, de grootste diamant ooit, gevonden. Een stuk ervan, de Ster van Zuid-Afrika behoort tot de Britse Kroonjuwelen. Er ligt een namaak Cullinan in een vitrine, zodat men een idee krijgt hoe hij er uitzag.
 
Premier Diamant Mine Premier Diamant Mine Premier Diamant Mine
Bij de bus waren een paar jongens aan het zingen en dansen en een klein knulletje ging met de pet rond. Iedereen gaf wel wat.  Eenmaal in de bus werd verteld dat het nogal eens voorkomt dat er een oudere man/jongen in de buurt is die het grootste deel van de verdienste van de jongens inpikt. Ze vroeg ons ook om niet aan bedelaars te geven, om zo het bedelen te ontmoedigen.
 

Pretoria

Paul Kruger Huis

Paul Kruger Huis Pretoria

Paul Kruger Huis

Na de lunch naar de Unie gebouwen (parlementsgebouwen) hier stond ook een groepje jongens te dansen en te zingen, het groepje bij de bus had gewone kleding aan, dit groepje had, behalve iets om hun lendenen en iets aan hun benen, verder niets aan.
Hier foto’s gemaakt van o.a. de Unie gebouwen en het monument voor de gevallenen van de 2e wereldoorlog
Paul Kruger Huis Paul Kruger Huis Paul Kruger Huis
Pretoria is ook bekend om de Jacaranda bomen met prachtige paarse bloesem. Er zijn  ook mooie diep rode Bougainville te zien.
Paul Kruger Huis Paul Kruger Huis Paul Kruger Huis

Hier viel ons voor het eerst de beveiligingsaankondiging op waarop stond:
Armed response
 
later zagen wij er steeds meer, hele woonwijken zijn op deze manier beveiligd.

  Paul Kruger Huis  
     
Voortrekkermonument Voortrekkermonument


Voortrekkermonument

Voortrekkermonument
Met de bouw van het  Voortrekker monument is in 1937 begonnen en het werd in 1949 ingewijd. In de grote Heldenzaal is op 27 marmeren friezen de geschiedenis van de Grote Trek in 1835 afgebeeld.
Het monument is omgeven door een muur van 64 stenen ossenwagens die een wagenburcht symboliseren. Vanaf het dak heb je een mooi uitzicht over Pretoria. Er bevindt zich ook een grafsteen in het gebouw met daarop de woorden: “Ons vir jou, Suid-Afrika”.
     
Voortrekkermonument Voortrekkermonument Voortrekkermonument
     
  Voortrekkermonument  
  Huis van Paul Kruger  
Voortrekkermonument Paul Kruger Huis Paul Kruger Huis
Paul Kruger woonde er tijdens zijn presidentschap van 1883 – 1900, het is nu een museum. Het huis is eenvoudig maar mooi  ingericht en geeft de sfeer van die tijd goed weer. 
De kaart laat de reis zien, die Paul Kruger in 1900 ondernam om steun te vragen voor de strijd van de Boeren Republieken tegen de Engelsen. Hij werd naar Europa gebracht met een oorlogsbodem gestuurd door de Nederlandse regering.
     
Paul Kruger Huis Paul Kruger Huis Paul Kruger Huis

Ga naar de vorige pagina

 

Ga naar de volgende pagina